foto-konijn

Voor wie is de Buitenkans

Zorgboerderij de Buitenkans geeft begeleiding aan de volgende groepen deelnemers:

Dagbesteding
Van maandag t/m vrijdag bieden wij dagbesteding van 09.00 tot 16.00 uur aan (jong) volwassen mensen met een verstandelijke beperking, autistische stoornis of een gedragsproblematiek. Wij werken met één vaste begeleider op vijf deelnemers. We begeleiden per dag negen á tien deelnemers in de dagbesteding.
Er is elke dag een duidelijke structuur, met veel afwisseling in de werkzaamheden. De activiteiten sluiten per dag aan bij de interesses van onze deelnemers en dagen hen uit om zich verder te ontwikkelen.

Zaterdaggroep
Elke zaterdag begeleiden wij van 09.30 tot 15.00 uur een groepje kinderen waarbij er twee vaste begeleiders zijn op zes á zeven kinderen. Deze begeleiding heeft als doel om te leren samenwerken en om de zelfstandigheid, de motoriek en het zelfvertrouwen van de deelnemers te vergroten. We verzorgen ’s morgens samen alle dieren en gaan daarna met twee pony’s een wandeling maken naar de duinen. ’s Middags is er tijd om te werken aan persoonlijke doelen, waarbij we gebruik maken van de werkzaamheden in de keuken, onze moestuin, het atelier en de stal.

De Zongroep
Ééns per maand begeleiden we een groep jongeren met een verstandelijke beperking. Tijdens deze middag ondernemen wij binnen een vaste structuur leuke activiteiten. De deelnemers vinden (h)erkenning en leren omgaan met autisme, hooggevoeligheid of hun ‘beperking’. Het programma wordt gemaakt naar de wensen van de groep.

Individuele begeleiding
Van maandag t/m zaterdag begeleiden wij deelnemers met een individuele zorgvraag. Tijdens deze begeleiding is er volledige aandacht om aan de persoonlijke doelen van de deelnemer te werken. We bieden deze zorg op maat en kijken naar de behoefte van de deelnemer op dat moment. Hierbij kunnen we gebruik maken van de werkzaamheden in de kantine/keuken, het atelier,  de tuin en de stal. Daarnaast zetten we graag één van onze pony’s in om deze begeleiding kracht bij te zetten. De doelgroep hiervoor zijn deelnemers met een verstandelijke of psychische beperking, hooggevoelige kinderen, ADHD of deelnemers met een autistische stoornis.

Drop-outs
Voor jongeren die, door overvraging en overprikkeling, zijn uitgevallen binnen het onderwijs bieden wij de mogelijkheid om weer een dagstructuur, het gevoel van eigen waarde en zelfvertouwen op te bouwen.  Door onze stabiele dagbestedingsgroep is er veel rust en regelmaat binnen de dag.
Deze begeleiding is altijd op basis van individuele basis, waarbij er regelmatig contact is met de groep. Op deze manier kunnen we de sociale vaardigheden uitbreiden en op peil houden, maar is er ook een mogelijkheid om met de individuele begeleidster weer de rust op te zoeken wanneer dit nodig is.

Heeft u een vraag over één of meerdere begeleidingsmogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op! We kunnen gezamenlijk kijken welke begeleiding het best passend is.