foto-konijn

Voor wie is de Buitenkans

Zorgboerderij de Buitenkans geeft begeleiding aan de volgende groepen deelnemers:

Vanaf 16 jaar – Dagbesteding
Van maandag t/m vrijdag bieden wij dagbesteding van 09.00 tot 16.00 uur aan (jong) volwassen mensen met een verstandelijke beperking, autistische stoornis of een gedragsproblematiek. Wij werken met één vaste begeleider op vier deelnemers. We begeleiden per dag zeven á acht deelnemers in de dagbesteding. Er is elke dag een duidelijke structuur, met veel afwisseling in de werkzaamheden. De activiteiten sluiten per dag aan bij de interesses van onze deelnemers en dagen hen uit om zich verder te ontwikkelen.

Tot ca. 14 jaar – Zaterdaggroep
Elke zaterdag van 09.30 tot 12.30 begeleiden wij een groepje kinderen waarbij er twee vaste begeleiders zijn op maximaal zes kinderen. Onze begeleiding heeft als doel om te leren samenwerken en om de zelfstandigheid, de motoriek en het zelfvertrouwen van de deelnemers te vergroten. We verzorgen samen alle dieren en gaan daarna met twee pony’s een rit maken naar de duinen. Sommige deelnemers blijven tot 15.00 uur om te werken aan persoonlijke doelen, in alle rust, met één vaste begeleidster per twee deelnemers.

Vanaf ca. 14 jaar – De Zongroep
Op zaterdag begeleiden een groep van maximaal zes jongeren van 10.30 tot 16.30. Met deze groep ondernemen wij binnen een vaste structuur leuke activiteiten. De deelnemers vinden (h)erkenning en leren omgaan met autisme, hooggevoeligheid of hun ‘beperking’. Het programma wordt gemaakt naar de wensen van de groep.

Alle leeftijden – Begeleiding door muziekdocente
Op dinsdag en woensdagmiddag begeleidt Irene Groen deelnemers in de muziekkamer. Dit kan individueel, maar er wordt ook gewerkt in twee- of drietallen als het niveau van de deelnemers gelijkwaardig is. De begeleidingstijd is mogelijk van 30 tot 60 minuten.

Alle leeftijden – Begeleiding door kunstenaar
Op donderdag en vrijdagmiddag begeleidt Irene Groen deelnemers in het atelier. Dit kan in groepjes of individueel.

Alle leeftijden – Individuele begeleiding
Van maandag t/m zondag begeleiden wij individuele deelnemers met een zorgvraag (en eventueel ook de ouders) om de deelnemer en de situatie in een gezin te ondersteunen. Deze doelgroep bestaat uit deelnemers met een verstandelijke of psychische beperking, hooggevoelige kinderen, ADHD of deelnemers met een autistische stoornis.